DHL Supply Chain en MG Real Estate bouwen nieuwe Life Sciences and Healthcare campus nabij Brussel

6 augustus 2020

Brussel – DHL Supply Chain, wereldwijd marktleider in supply chain management en contractlogistiek, en MG Real Estate, Europese hogesnelheidsontwikkelaar binnen logistics, offices, residential en retail, gaan van start met de bouw van een nieuwe, state-of-the-art Life Sciences and Healthcare (LSH) campus op de Laekebeekindustriezone in Lot, nabij Brussel. De 28.000 m² grote accommodatie, die de huidige voorzieningen van DHL Supply Chain in Huizingen en Lot zal vervangen en hun activiteiten onder één dak zal samenbrengen, bevindt zich op drie kilometer van de huidige faciliteiten in Lot. In lijn met de duurzaamheidsstrategie van DHL zal de campus volledig CO2-neutraal zijn. Het zocht daarvoor de juiste partner en vond daarin hogesnelheidsontwikkelaar MG Real Estate.

  • De Laekebeekindustriezone in Lot verwelkomt een Life Sciences and Healthcare -accommodatie van 28.000 m².
  • De vestiging wordt uitgerust met innovatieve en geïntegreerde automatiseringstechnologieën.
  • In lijn met de DHL duurzaamheidsstrategie zal het gebouw 100% CO2-neutraal zijn.
  • De voorbereidende werken zijn reeds gestart, de volledige ingebruikname staat gepland voor het laatste kwartaal van 2021.

Het nieuwe gebouw zal tijdens het laatste kwartaal van 2021 in gebruik genomen worden. Met deze investering verstevigt DHL Supply Chain zijn leidende positie in de Belgische Life Sciences & Healthcare industrie.

De overeenkomst voor de start van de constructie werd op 8 juli officieel ondertekend door John Scherders, CEO van DHL Supply Chain Benelux & Scandinavië en Peter Korte, VP LSH Benelux & Denemarken samen met Ignace Tytgat, CEO van MG Real Estate.

De nieuwe site in Lot zal 28.000 m² beslaan. Naast de meer dan 20 laad- en losdokken en gescheiden dokken voor gekoelde farmaceutische producten, zal er voldoende opslagruimte zijn om verdere operationele groei te ondersteunen en tegemoet te komen aan seizoensgebonden vraag.

Innovatieve technologieën

De vestiging conformeert zich volledig aan de farmaceutische GxP-kwaliteitssystemen en ISO-standaarden en wordt uitgerust met innovatieve en geïntegreerde automatiseringstechnologieën. Zo zullen er niet alleen de zogenaamde ‘goods-to-persons-’ en ‘pick-to-light-werkstations’ geïnstalleerd worden, maar wordt er ook gebruik gemaakt van shuttlesystemen met hoge capaciteit, geautomatiseerde verpakkingssystemen en sorteermachines, geïntegreerde gewichtscontrole en nog veel meer innovatieve oplossingen. Bovendien is in het ontwerp rekening gehouden met een gesloten koelketen voor de handling en opslag van farmaceutische producten en komt er een grote farmaceutische verpakkingsafdeling.

100% groen

Hogesnelheidsontwikkelaar MG Real Estate zorgt er niet alleen voor dat de LSH-campus modern en innovatief zal zijn, maar ook volledig CO2-neutraal. Er wordt gebruik gemaakt van 100% groene energie, energiebesparende LED-verlichting en -bewegingssensoren, energie/warmterecuperatiesystemen en een energiemanagementsysteem dat het energieverbruik reduceert. Daarmee draagt het gebouw bij aan de Mission 2050, de duurzaamheidsstrategie van DHL, die tot doel heeft om 2050 volledig emissievrije logistiek te kunnen bedrijven.

Mijlpaal voor België

Gedurende de laatste 6 jaar heeft DHL meer dan 20 nieuwe Life Sciences and Healthcare sites gebouwd op het Europese vasteland, in het Midden-Oosten en in Afrika. Daarvan mocht de Benelux er 2 verwelkomen, beide in Nederland. Deze nieuwe vestiging in Lot is dus een belangrijke stap voor DHL Supply Chain in België. Peter Korte reageert dan ook tevreden: “Met de nieuwe vestiging willen we de leidende positie van DHL in de Life Sciences & Healthcare industrie verstevigen. Het is een belangrijke mijlpaal in onze groeistrategie in België, waarmee we nog beter kunnen inspelen op de behoeftes van onze klanten en de verwachtingen in markt.”

De voorbereidende werken werden reeds aangevat door MG Real Estate en de eigenlijke bouw zal binnenkort van start gaan. De campus zal in het voorjaar van 2021 ingericht kunnen worden. De volledige transitie van het bestaande naar het nieuwe gebouw wordt voorzien in het laatste kwartaal van 2021.

***

Over DHL

DHL is wereldwijd het toonaangevende merk in logistiek. De divisies van DHL bieden klanten expertise in nationale en internationale expres- en pakketzendingen, e-commerce- en fulfillmentdiensten, lucht- en zeevracht, transport via de weg en het spoor en industrieel supply chain management. Het wereldwijde netwerk omspant meer dan 220 landen met 380.000 medewerkers en verbindt mensen en bedrijven op een veilige en betrouwbare manier, wat handelsstromen ten goede komt. Met specifieke oplossingen voor groeimarkten en industrieën zoals technologie, life science en gezondheidszorg, engineering, energie, automobiliteit en retail, is DHL overduidelijk gepositioneerd als ‘het logistieke bedrijf voor de hele wereld’.

DHL maakt deel uit van Deutsche Post DHL Group. De groep boekte in 2019 een omzet van meer dan 63 miljard euro. Met het oog op maatschappelijke verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij de samenleving en het milieu, draagt de groep bij aan het streven naar emissievrije logistiek in 2050.

Voor meer informatie over DHL in het algemeen: www.dhl.be of www.dpdhl.com.

Over MG Real Estate

MG – Make it Great

MG Real Estate is een ervaren Europese hogesnelheidsontwikkelaar, zowel binnen logistics, offices, residential als retail. MG Real Estate staat voor sterke architecturale ontwerpen met de hoogste standaarden. Snelheid is daarbij het stokpaardje, zonder in te boeten aan kwaliteit. Hoe groot we ook bouwen, we houden vast aan ons familiaal MG-team. Zo blijven we compact en efficiënt en staan we steeds in directe verbinding met onze klanten.
Meer op www.mgrealestate.eu

Perscontact

Grayling
Marlies Verbruggen
Account Executive
E: marlies.verbruggen@grayling.com
M: +32 (0)476 86 42 68

MG Real Estate
Laure Devuyst
Marketing
E: ld@mgrealestate.eu
M: +32 (0)479 37 34 00

Res MB beersel 004 DHL