Eerste Kolomzetting voor MG Real Estate en Westerman's nieuwe logistieke hub in Malmö.

15/01/2021

In juni 2020 kondigde MG Real Estate aan dat ze een huurovereenkomst hadden getekend met Westerman in Malmö, in het 'Norra Hamnen' Malmö Industrial Park. De overeenkomst behelst het pachten van grond van de stad Malmö voor de ontwikkeling van een overslagfaciliteit voor vracht van 18.000 m2 voor gecombineerd vervoer voor spoor, weg en scheepvaart. Het terrein moet in de zomer van 2021 klaar zijn voor Westerman om er zijn intrek te nemen en de bouw is nu in volle gang met het plaatsen van de eerste kolom.

MG Real Estate | MG Park Malmö - eerste kolom

Westerman Multimodal

Westerman heeft een lange ervaring met multimodaal goederentransport tussen Scandinavië en het Europese continent. "Met dit project versterken we deze belangrijke transportcorridor en vergroten we de mogelijkheden voor onze partners om hun goederen te verschepen, over te laden en op te slaan en tegelijkertijd het transport op een duurzamere en effectievere manier te benutten. Dit project is dan ook zeer belangrijk voor ons, omdat het het systeem verbetert en de samenwerking binnen deze markten vergroot in een combinatie van spoor-, zee- en weglogistiek. We kijken er erg naar uit om deze zomer onze activiteiten in Malmö te starten en onze klanten en partners nieuwe transportoplossingen aan te bieden." - Lambert Van Dieren, CEO van de Westerman Multimodal Logistics' groep.

"We zijn zeer enthousiast over de oprichting van de eerste kolom in Malmö op de Westerman-faciliteit. Tijdens deze unieke periode is MG Real Estate verheugd om aan te geven dat wij blijven geloven in de Scandinavische logistieke markt en in Malmö als een top transportcorridor, een toplocatie voor logistieke warehousing. We blijven investeren in strategische locaties en zijn er trots op dat we onze partners zoals Westerman kunnen ondersteunen bij projecten zoals dit in Malmö." - Anton Van Vlerken, CCO Europe, MG Real Estate.

Zowel MG Real Estate als Westerman Multimodal Logistics versterken nu hun lokale aanwezigheid in Zweden met respectievelijk Amanda Lapadat-Nordström en Johan Ullenby in nieuwe managementfuncties. Dit onderstreept de ambitie van beide bedrijven om dicht bij de markt te staan voor nieuwe en bestaande klanten. 

 

 

Over Westerman

Westerman combineert transportmodaliteiten over de weg, het spoor, de zee en de binnenwateren om de beste en meest efficiënte transportoplossingen te bieden. Vanuit hun magazijnen en terminals in Nederland en in Zweden distribueren en vervoeren ze goederen door heel Europa en Scandinavië. Westerman verzorgt het gehele logistieke proces door middel van warehousing en value-added logistics. Ze verzorgen het transport van deur tot deur, van terminal tot terminal of van warehouse naar particuliere klanten. Meer info: www.westermanlogistics.com

Perscontact

Sofie Audenaert

Marketing manager MG Real Estate

+32 472 57 85 09