MG Real Estate kiest voor de haven van Malmö

27 juni 2019

Het Technical Services Committee van de stad Malmö heeft vandaag de aankoopoptie van MG Real Estate goedgekeurd op een terrein in het Industrial Park, gelegen in de noordelijke haven van Malmö. Het bedrijf uit Luxemburg heeft ongeveer 50.000 m2 gereserveerd voor logistieke en warehousing-doeleinden.

"Dankzij de aantrekkelijke locatie in het centrum van de Greater Copenhagen Metropolis trekt Malmö Industrial Park steeds meer de aandacht van internationale bedrijven. Ik ben er van overtuigd dat de interesse voor Malmö als logistieke hub alleen maar zal blijven groeien, deels dankzij de interessante locatie, maar ook door de samenwerkingsmogelijkheden met de haven en andere bedrijven in de regio," aldus Anna Bertilson, directeur van het Technical Services Committee in Malmö.

Het bedrijf is momenteel bezig met de oprichting van een Scandinavische dochteronderneming die voor verdere expansie in Scandinavië moet zorgen. Het bedrijf heeft de intentie om logistieke ruimte en kantoren op te trekken – in totaal ongeveer 50.000 m2 - bestaande uit magazijngebouwen en bijhorende faciliteiten voor leasing aan klanten.

"MG Real Estate is al bijna 3 jaar aanwezig in Denemarken. Voortbouwend op dit succesverhaal én op vraag van onze klanten willen we uitbreiden naar de rest van Scandinavië en meer bepaald naar Zweden. Door een optie te nemen op dit terrein willen we aantonen dat deze strategische hotspot in het industriepark van Malmö het beste aansluit bij de behoeften van onze klanten in de regio. We zijn ervan overtuigd dat dit project nieuwe opportuniteiten en groei zal creëren voor onze klanten en ook het belang van de Malmö haven als multimodale logistiek hub voor de hele regio zal versterken,” verduidelijkt Anton Van Vlerken, Chief Country Officer - Nederland en Scandinavië, MG.

De aankoopoptie op het terrein is het resultaat van een samenwerking tussen de stad Malmö en Invest in Skåne.

"Het feit dat MG Real Estate in Skåne wil neerstrijken, is een absolute mijlpaal. MG is immers een gerenommeerd bedrijf in de logistieke sector dat Malmö heeft uitgekozen als toegangspoort tot Zweden. Skåne is een ideale logistieke uitvalsbasis en een strategische toegangspoort tot Scandinavië, vanwege de nabijheid van het Europese continent en multimodale transportverbindingen via spoor, weg, zee en lucht, "voegt Ulrika Ringdahl, Managing Director van Invest in Skåne, er nog aan toe.

MG Real Estate

MG Real Estate is gevestigd in Luxemburg en is gespecialiseerd in het bouwen, ontwikkelen en beheren van kantoor- en logistieke panden. Ze hebben faciliteiten ontwikkeld voor grote bedrijven zoals Philips, FedEx, DHL, Primark, CAT, Deloitte, H&M, Maersk en anderen in ondermeer België, Nederland, Duitsland en Denemarken. Het afgelopen jaar heeft het bedrijf een logistiek warehouse gebouwd in de omgeving van Kopenhagen Airport.

De noordelijke haven - Malmö Industrial Park

Malmö Industrial Park is een uitgestrekt industrieterrein in het zuiden van Zweden. Het ligt in het midden van de regio Greater Copenhagen, de grootste arbeidsmarktregio van de noordelijke regio en het dichtstbevolkte stedelijk gebied. Met hun centraal gelegen terreinen probeert het Malmö Industrial Park bedrijven aan te trekken uit de productie-, verwerking- en distributiesector. Bovendien zijn de terreinen rechtstreeks verbonden met de faciliteiten van de haven van Kopenhagen Malmö (CMP), waar de trimodale logistieke oplossingen - zoals vervoer over spoor, weg en water - ruim voorhanden zijn.

De stad Malmö heeft van duurzame haven- en industriële activiteiten een prioriteit gemaakt. De stad werkt daarom nauw samen met de verschillende actoren in het havengebied om slimme oplossingen te vinden voor recyclage, logistiek en energie - de zogenaamde industriële symbiose.

Investeren in Skåne

Invest in Skåne is het officiële bedrijfspromotiebureau voor de meest zuidelijke regio van Zweden, Skåne. Invest in Skåne biedt professioneel advies en diensten aan internationale bedrijven die Skåne overwegen voor toekomstige investeringen of als vestigingsplaats. Het ondersteunt ook lokale bedrijven bij hun business- en exportplannen.