MG Real Estate ontwikkelt 11.255 m² farma warehouse voor Yusen Logistics in Roosendaal.

2 oktober 2017

In antwoord op de toenemende vraag naar hoogwaardig logistieke oplossingen voor geneesmiddelenproducenten in Nederland is MG Real Estate gestart met de bouw van een tailor made warehouse voor Yusen Logistics.

Het gebouw is strategisch gelegen op het industrieterrein Borchwerf II in Roosendaal. De bebouwde oppervlakte (warehouse en kantoor) zal in totaal 11.225 m² bedragen en het warehouse gedeelte wordt opgesplitst in een cold-store (2-8°C) en een omgevingstemperatuur-sectie (15-25°C). Het complex zal begin 2018 worden opgeleverd aan Yusen Logistics.

"Dit nieuwe project onderstreept onze strategie om de Healthcare-activiteiten in Europa sterk te ontwikkelen", aldus Piet Boogaard, Managing Director van Yusen Logistics Benelux.

MG Real Estate is een Europese private ontwikkelaar met een sterke expansie strategie om de komende jaren verder internationaal uit te breiden. Daarvoor heeft het reeds verschillende grote grondposities verworven in Denemarken, Luxemburg en Nederland. Waar onder meer in Eindhoven de komende jaren in samenwerking met SDK vastgoed en Volker Wessels Logistics ca. 90 000 m² warehouse ontwikkeld zal worden.

De transactie in Roosendaal kwam tot stand door bemiddeling van INDUSTRIAL real estate partners.

Res Yusen 11052017 002