TH Real Estate koopt ruim 98.000 m2 logistieke ruimte in Brainport Eindhoven

5 december 2018

TH Real Estate (onderdeel van Nuveen) heeft de logistieke ontwikkeling van 98.118 m2 in Oirschot aangekocht van Westfields Logistics Development BV. Dit nieuw te realiseren distributie-centrum is gelegen op een van de belangrijkste knooppunten voor de snelgroeiende e-commerce activiteiten in Nederland en West-Europa.

Westfields Logistics Development BV is een samenwerking tussen gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed (VolkerWessels) en MG Real Estate. MG Real Estate is een Europese ontwikkelaar met het accent op logistiek, kantoren en retail. Beide partijen werken voor de invulling van dit gebied nauw samen met VolkerWessels Logistics Development. Westfields onderscheidt zich van andere logistieke hotspots vanwege haar strategische locatie, maar vooral ook door zich te richten op e-logistics met alle pakketvervoerders in haar directe omgeving.

“Wij zijn zeer verheugd over het gesloten partnership met TH Real Estate. Samen gaan we Westfields realiseren en tot een succes maken” aldus Anton van Vlerken namens MG Real Estate. Dennis van de Ven (SDK Vastgoed) geeft daarbij aan dat de totstandkoming van deze logistieke hub een schoolvoorbeeld is van samenwerking binnen de Brainportregio. Samen met de Gemeente Oirschot zagen wij het onderscheidende vermogen van deze plek als het gaat om logistiek, met het beklinken van de deal met TH Real Estate is dit geloof bekrachtigd”.

Aan de logistieke inrichting en de (af)handeling voor e-commerce zijn bijzondere voorwaarden verbonden, waaraan Westfields – als e-logistics sweet spot – volledig voldoet. De verkoop van dit distributiecentrum laat zien dat de logistieke hotspots in Nederland nog steeds kunnen rekenen op zowel een sterk aanhoudende gebruikersvraag als op een onverminderd aanhoudende interesse van internationale beleggers in logistiek vastgoed.

Systabo (VolkerWessels) bouwt het distributiecentrum, bestaande uit drie warehouses, in twee fases. De bouw van fase 1 start in december 2018 en omvat 60.789 m² en zal oktober 2019 beschikbaar zijn. Fase 2 start in maart 2019 en heeft een oppervlakte van 37.329 m² en zal februari 2020 beschikbaar zijn. Het distributiecentrum is gevestigd in een van de meest volwassen en gevestigde logistieke markten van Europa en fungeert als dé logistieke hotspot van Eindhoven. Het heeft goede multimodale verbindingen, wat zorgt voor een efficiënte en optimale bereikbaarheid.

De Europese logistieke markt blijft zeer aantrekkelijk voor beleggers en deze logistieke asset is een mooie aanvulling op de bestaande portefeuille van TH Real Estate. De klasse A-kwaliteit, de sterke locatie en de omvang maken het tot een fantastische toevoeging aan het fonds.

Westfields Logistics Development werd geadviseerd door 3Stone Real Estate en Habraken Rutten advocaten, TH Real Estate door Van Gool Elburg, Loyens & Loeff en Cording Real Estate Group.

Photo 2018 11 16 20 03 13