MG City Store Gent

Van het ene uiterste naar het andere, van een grauw leegstaand gebouw tot een bouwtechnisch retailpareltje; zo is MG City Store gegroeid. Door de tussenkomst MG Real Estate staat deze hotspot nu terug op de Gentse kaart.

Res Tom26412
Mg City Store Ghent
Mg City Center Int 4
Mg City Center Int 3
Mg City Center Int 1
Mg City Center Int 2
Mg City Center Int 5
Mg City Center Int 7
Mg City Center Int 9
Mg City Center Int 11
Toma1178
Toma1199
Res Toma1181
Res Tom26412
Mg City Store Ghent
Mg City Center Int 4
Mg City Center Int 3
Mg City Center Int 1
Mg City Center Int 2
Mg City Center Int 5
Mg City Center Int 7
Mg City Center Int 9
Mg City Center Int 11
Toma1178
Toma1199
Res Toma1181
  • Klanten: Albert Heijn, Sissy Boy, Men at Work, Pain Quotidien, Skin Cosmetics
  • Oppervlaktes: ca. 3.650 m²
  • Oplevering: 2015

Specificaties

Het Post-Plaza gebouw uit 1910 stond algemeen gekend als een prachtig maar commercieel ontoegankelijk pand en een doorn in het oog van Stad Gent. Tot MG Real Estate de handen uit de mouwen stak en besloot om de kelder 2,5 meter uit te diepen, tot onder het niveau van de waterlijn van de Leie. Technisch niet te onderschatten, maar wel de enige manier om de kelder van het gebouw commercieel interessant te maken. En met resultaat, want Albert Heijn draait er op volle toeren met z'n rechtstreekse toegang vanaf de straatkant. MG Real Estate slaagde in het onmogelijke: de wandelrichting op de Korenmarkt veranderen.

Deze belangrijke spelers geven invulling aan de MG City Store:

Albert Heijn: Nederlandse keten van supermarkten die nu ook in België het alledaagse betaalbaar en het bijzondere bereikbaar maakt.

Sissy Boy: als uniek mode- en lifestylemerk geeft Sissy Boy vorm en verhaal aan de basisbehoeften van je leven.

Men at Work: deze Nederlandse multibrandstore die focust op jeans, plaatst winkelbeleving centraal en is intussen uitgegroeid tot de grootste multibrandketen in de Benelux.

Pain Quotidien: Belgische biobakkerij waar je terecht kan voor een uitgebreid ontbijt, gezonde lunch of tussendoortje.

Skins Cosmetics: Bijzonder assortiment van internationale niche merken op het gebied van huidverzorging, parfum en beauty.

Korenmarkt, Gent, Belgium

Locatie

In hartje binnenstad, pal op de Korenmarkt vind je MG City Store: nu al hét shoppingkruispunt voor iedereen die Gent aandoet.

  • › Gent:
  • › Antwerpen:
  • › Brussel:

Interesse?

Heeft onze bouwdurf en expertise je getriggerd? Zoek je een slimme uitweg uit je uiterst complex projectverhaal? Of ben je in het bijzonder geïnteresseerd in deze knappe realisatie? Doordachte retailprojecten ontwikkelen op toplocaties, om te huren of te kopen, MG staat voor je klaar.

Contacteer ons