MG Park De Hulst verwelkomt Colis Privé

22/10/2021

Donderdag mochten burgemeester Eddy Bevers (N-VA) van Willebroek en het management van Colis Privé het lintje doorknippen van een gloednieuw logistiek distributiecentrum in MG Park De Hulst. Het gaat om een magazijn van 9.032 vierkante meter dat volledig energieneutraal werkt.

MG Park De Hulst | Colis Privé

in­ternationale uitbreiding

Het Franse pakjesbedrijf rolt er zijn Belgische activiteiten uit en verwerkt er momenteel zo'n 10.000 pakjes per dag. Tegen 2023 moeten dat er een 40.000-tal worden. Bovendien zet Colis Privé ook grote stappen om hun ecologische voetafdruk te mini­maliseren. Zo wordt het gebouw volledig met warmtepompen ver­warmd en rijdt 90% van de be­stelwagens volledig elektrisch. Colis Privé is een van de grootste pakjesbezorgers van Frankrijk. De Franse e-commercespeler is met de oprichting van Colis Privé Bel­gië officieel begonnen met zijn in­ternationale uitbreiding. In Wille­broek werken 23 vaste medewer­kers en een 25-tal mensen met een interimcontract. 

1.500 extra jobs in de regio

Burgemeester Eddy Bevers van Willebroek is erg blij met de komst van Colis Privé. "Dit is het op één na laatste bedrijf dat zich hier op MG Park De Hulst komt vestigen. Met zo'n 500.000 vier­kante meter is dit het grootste be­drijvenpark van Vlaanderen. Na negen jaar bouwen zal de site te­gen eind dit jaar volledig afge­werkt zijn, goed voor bijna 280.000 vierkante meter aan kan­toren en magazijnen. Dankzij die ontwikkelingen zijn er in de regio zo'n 1.500 jobs bijgekomen, ver­deeld over twaalf bedrijven." 

Lees het volledige artikel via Gazet van Antwerpen