Yusen Logistics Benelux en MG Real Estate bouwen een nieuw ultramodern farma en healthcare warehouse in Gembloux

12/05/2022

Yusen Logistics, wereldwijd opererende logistieke dienstverlener in luchtvracht, zeevracht, internationaal wegtransport, opslag, warehousing en supply chain management, en MG Real Estate, Europese hogesnelheidsontwikkelaar binnen logistics, offices, residential en retail, starten binnenkort met de bouw van een nieuw ultramodern farma en healthcare warehouse in Gembloux (Wallonië). Het terrein waarop deze Europese logistieke hub zal worden ontwikkeld, bevindt zich in het wetenschapspark Crealys®, dat wordt beheerd door het ontwikkelingsagentschap van Namen, BEP Expansion Economique.

MG Real Estate | MG Logistics Isnes

hoogste duurzaamheidsnormen

Yusen Logistics Benelux zal in 2024 een gloednieuw, state-of-the-art geautomatiseerd farma en healthcare GDP gecertificeerd warehouse openen in Gembloux, het zuiden van België. Het project zal uit twee afzonderlijke gebouwen bestaan, naast 1.500m² opslag van gevaarlijke goederen, is er een warehouse met variabele temperaturen van ongeveer 39.000m². Het gebouw zal uitgerust worden met een reeks geautomatiseerde oplossingen zoals AMR's (Autonomous Mobile Robots) en AGV's (Automated Guided Vehicles) als ondersteunende technologieën in de orderverwerking.

Hogesnelheidsontwikkelaar MG Real Estate zorgt ervoor dat het nieuwe warehouse zal voldoen aan de hoogste duurzaamheidsnormen. Het gebouw zal BREEAM-gecertificeerd en FM Global-compliant zijn. Verder komen er onder andere zonnepanelen en oplaadpunten voor elektrische auto's en fietsen.

GSK

GSK heeft de ambitie om haar Belgische logistieke vaccin-activiteiten op deze nieuwe locatie te consolideren en centraliseren. De resterende ruimte op deze vestiging in Gembloux zal toegankelijk zijn voor andere healthcare klanten.

Al in 1997 vestigde GSK zich in het wetenschapspark Crealys® . Het BEP Expansion Economique biedt praktische ondersteuning bij de uitvoering van deze investering en is dan ook bijzonder trots om deze ontwikkeling te mogen verwelkomen in de provincie Namen.

Bruno Jacques, Managing Director van Yusen Logistics Benelux: “Dit nieuwe warehouse onderstreept onze strategie om de farma- en healthcare activiteiten binnen de Benelux en Europa verder te ontwikkelen. Grote volumes gecombineerd met verschillende vormen van automatisering en dit alles volgens de hoogste kwaliteits- en HSES-normen.Wij zijn een sterke en professionele logistieke healthcare specialist die klanten een unieke meerwaarde biedt in hun supply chain activiteiten. Dit door een sterke focus op kwaliteit en HSES, korte doorlooptijden, hoge services en kostenefficiëntie. Wij zijn onze klanten dankbaar voor hun vertrouwen in onze dienstverlening en het toevertrouwen van hun producten. Ik waardeer de bijdrage van onze zakenpartners BEP Expansion Economique, vertegenwoordigd door zijn voorzitter, Jean-Marie Cheffert, en zijn CEO, Renaud Degueldre, en de projectontwikkelaar MG Real Estate ten zeerste. Evenals de support van onze onderaannemers. Ik kijk ernaar uit om met alle betrokken partijen samen te werken om dit nieuwe project tot een groot succes te maken!"

Emmanuel Amory, Managing Director van de vaccindivisie voor GSK België: “We willen alle Yusen Logistics medewerkers bedanken voor het aangaan van deze bijzonder belangrijke uitdaging voor onze organisatie. De bouw van dit spectaculaire nieuwe logistieke centrum, met de allernieuwste technologie en toepassing van de hoogste milieunormen, zal niet alleen een indrukwekkende opslagruimte voor onze vaccins met variabele temperaturen mogelijk maken, maar zal ook de hub zijn voor de export van miljoenen vaccins over de hele wereld. Dankzij deze samenwerking kunnen we onze vaccins sneller naar meer dan 160 landen verspreiden, terwijl we onze CO2-uitstoot verminderen. Dit grootschalige project, uniek in de regio, toont nogmaals de intentie van GSK om het biofarmaceutische ecosysteem in België te versterken en tegelijkertijd de positie van Wallonië aan de top van de logistiek te consolideren.”