“We have to be a high-speed developer”

04/10/2021

Voor Ignace Tytgat, CEO van de in België gevestigde logistieke ontwikkelaar MG Real Estate, zijn de voordelen van het werken binnen een familiebedrijf legio. Het gaat niet alleen om het luisteren naar de medewerkers met al hun interne expertise, maar ook om het feit dat het bedrijf zijn familiewaarden bewaakt en ze actief betrekt bij managementbeslissingen en zijn visie op de toekomst.

MG Real Estate | Ignace Tytgat

Problem-solving

"Leiding geven betekent luisteren onze medewerkers, die informatie analyseren en op basis daarvan beslissingen nemen", zegt Ignace. "Als CEO is luisteren een van de belangrijkste aspecten van mijn rol. We proberen altijd oplossingen te vinden, zelfs in de moeilijkste situaties."

Een van die "moeilijke situaties" was wanneer een maand voor de oplevering van een gloednieuw gebouw, het telefoontje kwam dat de deal niet was doorgegaan.

"Ze besloten het niet meer te huren," legt hij uit. Voor sommigen zou dit een grote tegenslag zijn geweest, maar voor Ignace en zijn team was het een uitdaging waarvoor een oplossing moest gevonden worden. "We houden er niet van om negatieve energie in ons businessmodel te stoppen, dus zijn we gaan bellen", zegt hij.

"We belden iedereen om te zeggen dat we een gebouw klaar hebben en direct beschikbaar" De telefoontjes werkten en drie maanden later had een nieuwe huurder een langlopend huurcontract voor het gebouw getekend.

"Als je je positieve instelling met het team kunt delen, zal iedereen er net zo over denken en harder werken om het probleem op te lossen," beweert Ignace.

Volledige artikel

Lees het volledige artikel via The CEO Magazine