Malmö LBC neemt officieel zijn intrek in MG Park Malmö

30/08/2022

MG Park Malmö verwelkomt een nieuwe partner, Malmö LBC zal een unit huren van ongeveer 10.000 m². In het magazijn zal Malmö LBC de warehousing en logistiek verzorgen van een variëteit aan drankproducten voor de wereldwijde markt.

MG Real Estate | MG Park Malmö

Gezamelijke visie

De relatie tussen Malmö LBC en MG Real Estate begon ongeveer een jaar geleden. Beide bedrijven vonden elkaar al snel in hun gezamenlijke visie op duurzaam ondernemen met een focus op kwaliteit.

"We zijn trots om onze tweede huurder te verwelkomen in MG Park Malmö, Malmö LBC is een indrukwekkend Zweeds bedrijf met een gedeelde focus op ondernemerschap, kwalitatieve dienstverlening en een lange termijn visie waar MG achter staat. We streven er ook samen naar om een duurzame logistieke faciliteit te vormen met een BREEAM Very Good-certificering in de maak en er wordt rekening gehouden met zonne-energie en zoneverwarming." - Amanda Lapadat-Nordström MG Real Estate.

Expanding in Sweden

LBC zal een unit van circa 10.000 m² huren in MG Park Malmö. De unit maakt deel uit van een multi-tenant gebouw van i 42.000 m². Op dit moment is 21.000 m2 bebouwd en de overige 21.000 m2 zal naar verwachting in Q1 2023 klaar zijn. Momenteel zijn er nog units beschikbaar tussen 4.500 m² en 21.000 m².

"Onze 3PL-activitieiten blijven groeien en we breiden onze activiteiten in Zweden uit. De trimodale faciliteiten in Malmö Industrial Park (MIP) met uitstekende verbindingen over zee, spoor en weg vormen een optimale faciliteit voor duurzame distributie in Noord-Europa. We zijn trots op onze samenwerking met MG, waardoor een distributiecentrum van wereldklasse is ontstaan." - Anders Jönsson CEO bij Malmö LBC

MG Park Malmö maakt deel uit van het Malmö Industrial Park en is de belangrijkste corridor naar Scandinavië, Noord-Europa, Oost-Europa en Rusland. Een uitstekende locatie voor bedrijven. De 'Nieuwe Haven' en 'Middenhaven' in Malmö worden momenteel herontwikkeld. De infrastructuur rond MG Park Malmö zal in de nabije toekomst worden verbeterd om de goederenstroom en het transport tussen de verschillende haventerminals verder te optimaliseren. Er worden nieuwe wegen en bruggen gebouwd om de afhandeling per schip, vrachtwagen en spoor verder te stroomlijnen.

MALMÖ LBC IN HET KORT

Malmö Lastbilcentral (LBC) is een duurzame en innovatieve logistieke dienstverlener die ernaar streeft om meer inkomsten te genereren voor zijn klanten door de leveringservaring te optimaliseren. Het bedrijf heeft een logistiek gebied van ongeveer 80.000 vierkante meter en een omzet van ongeveer 700 miljoen SEK per jaar. Malmö LBC heeft dagelijks ongeveer 400 voertuigen en 450 werknemers in dienst in het zuiden van Zweden (in Scania en de regio daaromheen).