MG Real Estate voor het tweede jaar op rij winnaar 'Logistics Building of the Year'

28/04/2022

DHL Life Sciences mocht dit jaar de prijs voor Logistics Building of the Year in ontvangst nemen tijdens de Transport & Logistics Awards voor hun nieuwe campus MG Edge. 

MG Real Estate | Logistics Building of the Year 2022

duurzaamheid

Begin 2022 nam de farmareus de nieuwe site in gebruik van 28.000 m² en de mogelijkheid om 20 trucks tegelijk te behandelen. Dit gebouw vervangt de vroegere DHL-campussen in Lot en Beersel.De nieuwe site viel bij de jury vooral in de smaak door het duurzaamheidsverhaal en een hoge mate van automatisering.

Er wordt gebruik gemaakt van 100% groene energie, energiebesparende LED-verlichting en -bewegingssensoren, energie/warmterecuperatiesystemen en een energiemanagementsysteem dat het energieverbruik reduceert. Daarmee draagt het gebouw bij aan de Mission 2050, de duurzaamheidsstrategie van DHL, die tot doel heeft om 2050 volledig emissievrije logistiek te kunnen bedrijven. Vorig jaar mocht Eutraco voor het allereerste energie- en CO2 neutraal logistiek center in België de prijs in ontvangst nemen. Zo mag MG Real Estate voor het tweede jaar op rij de award 'Logistics Building of the Year' aan zijn palmares toevoegen.