EUTRACO breidt uit met 60.000m2 carbon- en energieneutrale logistiek op het MG Park De Hulst

5 juin 2020

In december 2020 zal Eutraco de eerste 40.000 m2 van een gloednieuwe logistieke site op het Park De Hulst in Willebroek in gebruik nemen. Nog eens extra 20.000 m2 zullen een jaar later opgeleverd worden. Het volledige project wordt gerealiseerd door MG Real Estate.

Energieneutraal en carbonneutraal is de uitgesproken ambitie. Serge Gregoir, CEO Eutraco licht toe: “Corona of niet, het is aan toonaangevende logistiekers als Eutraco en projectontwikkelaars als MG Real Estate om de handen in elkaar te slaan en de logistiek op een ondubbelzinnige wijze te verduurzamen. Het huidige klimaat is hiervoor zelfs een extra stimulans”.

Ignace Tytgat, CEO MG Real Estate: “Voor Eutraco realiseerden we één van de allereerste logistieke gebouwen in België zonder gasverwarming. Alle faciliteiten van de site, inclusief verwarming via warmtepompen, zijn dus elektrisch. De stroom is 100% groen waarbij de zonnepanelen minimum evenveel energie zullen opwekken als er door de site zelf verbruikt zal worden”.

CEO Serge Gregoir gaat verder: “We geloven rotsvast in dit uniek, duurzaam logistiek concept. Deze bewuste keuze, waarbij we pro-actief investeren in ‘asset’, maakt deel uit van onze strategische groei-ambitie. Met het project dat wordt gerealiseerd door MG Real Estate, maken we een echte sprong voorwaarts. De site geniet bovendien een uitzonderlijke locatie. Door de ligging langs het Kanaal van Willebroek is er een directe ontsluiting via de binnenvaart. Op termijn zal dit ook mee geïntegreerd worden in onze plannen”.

Ignace Tytgat, CEO MG Real Estate: “Park De Hulst in Willebroek is met zijn 570.000m2 en gedroomde ligging tussen Antwerpen en Brussel een uitgesproken duurzaam bedrijvenpark. Decathlon, FNAC-Darty, Toyota Material Handling, Metro group en Dascher delen er de gemeenschappelijke groen- en waterbuffers. Met de komst van Eutraco nadert het park zijn voltooiing. Voor het allerlaatste perceel dat er nog beschikbaar is lopen reeds besprekingen”.

Het mag duidelijk zijn, met dit project speelt Eutraco mee in de logistieke eerste klasse. Het zal zijn logistieke footprint in België uitbreiden van 100.000 m2 naar 160.000 m2. CEO Serge Gregoir: “En hier stopt het niet. De Eutraco-strategie beoogt immers elke 2 jaar een logistieke verdubbeling. Daarvoor hebben we in MG Real Estate de perfecte partner gevonden”.

Meer info?

Eutraco: dhr. Serge Gregoir – tel +32 472 04 11 30 – mail serge.gregoir@eutraco.be

MG Real Estate: dhr. Ignace Tytgat – tel +32 477 86 40 48 – mail it@mgrealestate.eu

Eutraco, opgericht in 1967, is jouw one-stop-shop logistiek ontzorger. Met 160.000 m² logistieke operaties, een eigen vloot van 400 voertuigen, zeevracht expertise en een inhouse technology team is geen uitdaging te groot voor onze teams. Wij staan voor de professionele werking van een grote corporate, gecombineerd met de slagkracht van een KMO. Zoals onze slogan het kortweg stelt : #everyMileASmile daar gaan we voor. Meer op www.eutraco.eu.

MG Real Estate – is een Europese hogesnelheidsontwikkelaar. Zowel binnen logistics, offices, residential als retail is snelheid ons stokpaardje. Zonder daarbij in te boeten aan kwaliteit, want onze sterke architecturale ontwerpen komen tot leven volgens de hoogste standaarden. Deze wendbaarheid dankt de groep aan zijn solide financiële basis, een vlakke organisatiestructuur, gedegen kennis in huis en trouwe partners die zichzelf al ruimschoots bewezen hebben. Hoe groot we ook bouwen, we houden vast aan ons familiaal MG-team. Zo blijven we compact en efficiënt en staan we steeds in directe verbinding met onze klanten.

Unknown